AMPA La Salle Comtal

AMPA La Salle Comtal

dimarts, 2 d’abril del 2019

XERRADA NOVES TECNOLOGIES IMEB




Des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona ens conviden a la  xerrada “L’impacte de les noves tecnologies en infants, adolescents i joves. Eines per prevenir possibles addicions”. Tindrà lloc el proper dimecres 10 d’abril dins del programa d’Educació en valors promogut des de l'IMEB.

Les tecnologies digitals estan present en el nostre dia a dia a través d’eines informàtiques i dispositius digitals que fem servir per entretenir-nos, per comunicar-nos o per cercar informació. Aquestes eines inclouen tant les tecnologies d'última generació (internet, telèfon mòbil, tauleta digital...) com televisió, ràdio, ordinador, etc.

Els infants, adolescents i joves han nascut en una societat on les tecnologies de la informació i de la comunicació estan integrades en la vida diària i conceben els dispositius digitals com a eines d'ús habitual. Aquest canvi tecnològic influeix en el seu desenvolupament intel·lectual i social, així com en la seva manera d'aprendre i de percebre el món. Cal que els acompanyem en el procés d'aprenentatge i gestió, tot evitant els riscos que comporten. I és que un bon ús d'aquestes tecnologies té molts beneficis personals però un mal ús pot comportar perills, com l'addicció.

Es durà a terme a la Sala Ernest Lluch de la Seu del Districte de Ciutat Vella, plaça del Bonsuccés, 3, de 6 a 8 del vespre. 

PROGRAMA:

18.00 h Benvinguda i presentació de la xerrada a càrrec d’Emília Andreu, gerent de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB)
18.30 h Xerrada, a càrrec de Liliana Arroyo Moliner. Doctora en Sociologia. Especialista en innovació social digital (ESADE). Actualment analitza les implicacions de les analítiques de l'aprenentatge, l'e-learning, i l'aprenentatge personalitzat.
Elena Montero Alvarado. Psicòloga d’AIS (Associació per a l’Atenció i Investigació de Sòcio-addiccions). Ha publicat múltiples recerques en matèria d’addiccions al joc, entre les que destaca les addicions a les pantalles.
19.30 h Torn obert de preguntes
20.00 h Cloenda

Per confirmar l’assistència cal enviar un correu electrònic a: imeb@bcn.cat